Het resort zoekt

co-directeur (artistiek + zakelijk)

16 uur per week vanaf 1 augustus 2023

deadline 9 juni 23:59

 

Over het resort

Het resort is een experimentele en site-specific kunstinstelling. Het resort zoekt naar de wildcards: ongebruikelijke combinaties van (inter)nationale kunstenaars en omgevingen waarbij de uitkomsten onzeker zijn.

De activiteiten bestaan uit site-specific residenties en exposities, een talententraject, projectweken, het publiceren van video’s en uitgeven publicaties in eigen beheer, symposia en lezingen. Daarnaast zet het resort zich in voor de verbetering van de positie van kunstenaars en kunstinstellingen. Met de ambitie om van het resort een grotere instelling te maken die een collectief gevoel blijft houden. Opererend vanuit een team dat op vernieuwende wijze nadenkt over het creëren en presenteren van kunst en de uitdagingen en overtuigingen die heersen in de kunstwereld.

 

Het resort is in 2018 opgericht door Karina Bakx en Ellen de Haan met het idee een ambitieuze en duurzame instelling toe te voegen aan Groningen. Zo werd ze al snel na oprichting toegelaten tot de Cultuurnota van de Gemeente Groningen voor 2021-2024 en werd Mondriaan Fonds Kunstpodia Basis toegekend voor 2023-2024. De organisatie is snel gegroeid van de twee oprichters naar een goed functionerende stichting (Raad van Toezicht model met twee directieleden), een adviescommissie en een schil van zo’n 40 freelancers en vrijwilligers. Afgelopen 27 april 2023 werd het vijfjarig jubileum gevierd met Nostalgia Shop.De functie

In aanloop van het nieuwe meerjarenplan eind dit jaar en het vertrek van medeoprichter Karina Bakx, is het een goed moment om met een scherpe blik naar de organisatie te kijken en de deuren open te zetten voor nieuwe input.

Samen met de zittende co-directeur Ellen de Haan deel je de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap van het resort. Je gaat werken aan het doorontwikkelen van de organisatie, de missie en visie, ambities en programmalijnen voor de komende jaren.

Gezamenlijk verwerk je deze in de aanvragen voor de Cultuurnota 2025-2028 van de Gemeente Groningen (deadline eind 2023) en Mondriaan Fonds Kunstpodia (begin 2024). Het programma van 2024 is al gedeeltelijk vastgelegd, maar staat ook zeker nog open voor input.

 

Als co-directeur bouw je mee aan het verstevigen van de organisatie m.b.t. organisatiestructuren en financiën, om o.a. de arbeidspositie van de medewerkers te verbeteren. Samen ben je verantwoordelijk voor het artistieke en zakelijke gedeelte van het resort, houdt jij je bezig met de dagelijkse gang van zaken en leg je verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

 

Hiervoor zoekt het resort iemand met een scherpe artistieke visie, die een goed netwerk heeft binnen de landelijke kunstwereld en op de hoogte is van ontwikkelingen binnen de kunsten (of dit kan ontwikkelen). De co-directeur opereert vanuit een can-do mentaliteit en creëert een gastvrije sfeer voor haar medewerkers en kunstenaars, zoals een echt resort betaamt.

Er wordt gezocht naar iemand die een stabiele wederhelft is met ervaring en snel stappen wil zetten of een professional die enige ervaring heeft op gebied van organisatie of cureren, grote ambities heeft en snel dingen oppikt en eigen maakt.

 

Functie eisen:

 • je hebt ervaring met (door)ontwikkeling en professionalisering van een organisatie, zowel zakelijk organisatorisch als artistiek inhoudelijk
 • je kan programmalijnen ontwikkelen van concept, planning en uitvoering
 • je hebt aantoonbare ervaring met fondsenwerving en structurele subsidies
 • je kan een (personeels)administratie voeren en begrotingen maken
 • je bent daadkrachtig en kan snel schakelen
 • je kunt strategisch denken
 • je kan goed samen en zelfstandig werken
 • je kan inspirerend en motiverend een team aansturen
 • je kan goed Nederlands en Engels spreken en schrijven
 • je woont in Groningen of omgeving OF bent bereidt wekelijks naar Groningen op en neer te reizen of naar Groningen te verhuizen
 • je hebt ervaring in een vergelijkbare functie in de beeldende kunst of andere disciplines (pré)

 

 

Wat we bieden

Je wordt onderdeel van een snel groeiende organisatie met de ambitie om dat door te zetten. Door het de organisatie te versterken en het programma verder uitbreiden met bijvoorbeeld een community cafe, kunsteducatie, verdiepende onderzoeken en field-trips.

 

Het resort is ervan overtuigd dat in dialoog nieuwe dingen ontstaan en kiest daarom voor co-directeursschap. Je zal nauw samenwerken met Ellen de Haan. Ze richt zich binnen de organisatie op professionalisering, duurzame structuren, arbeidsomstandigheden, verdiepende programmalijnen, samenwerkingspartners, talentontwikkeling, publicaties en marketing. Als grafisch ontwerper van het resort ontwerpt ze alle uitingen, van souvenirs tot publicaties. Ze werkt 24 uur per week.

Daarnaast wordt er gewerkt met een wisselend team van onder andere freelance projectleiders, productiemedewerkers, marketingmedewerkers, schrijvers, fotografen, muzikanten, technici en een wisselende groep vrijwilligers. De zzp’ers zijn veelal opkomende professionals die zich verbonden met het resort voelen en uit de eigen community van kunstenaars en vrijwilligers komen. Het collectieve gevoel dat het resort biedt binnen projecten wordt erg gewaardeerd door kunstenaars, medewerkers en vrijwilligers.

 

Het resort heeft een fijn kantoor in het centrum van Groningen als thuisbasis.

 

Vergoeding

De functie is voor 16 uren per week als ZZP’er, met een vergoeding van €2.300 excl BTW per maand*.

De functie begint vanaf augustus 2023. Een latere startdatum is eventueel mogelijk in overleg.

Reiskosten in overleg. Eenmalige verhuisvergoeding naar Groningen van toepassing.

Daarnaast krijg je uiteraard de publicaties die het resort in eigen beheer uitgeeft en eventuele souvenirs.

*Het uurtarief is gebaseerd op de Richtlijn Functie- en Loongebouw Presentatie-instellingen 2019 van De Zaak Nu.

 

 

Procedure

Deadline sollicitatie: 9 juni, 23:59

Eerste ronde gesprekken: 20/22 juni

Tweede ronde gesprekken: 6 juli

Selectie: 13 juli

 

Er wordt geselecteerd op basis van 1) artistieke onderscheidende kwaliteiten, 2) ambities, 3) kennis en ervaring in (door)ontwikkelen van een organisatie, 4) know-how van de (lokale en landelijke) kunstsector of welwillendheid om die te leren kennen.

Het resort onderschrijft de culturele codes en maakt op grond van de Wet gelijke behandeling geen onderscheid op de zogenoemde discriminatiegronden.

 

 

Interesse?

Solliciteer dan via https://forms.gle/vShpfCRTrSKz9sqFA voor 9 juni, 23:59 met:

– Motivatie (max 2 a4); met eerdere relevante ervaringen, waarom je geïnteresseerd bent en wat je zou toevoegen aan het team.

– CV

– Twee referenties met contactgegevens

 

Voor vragen kan je mailen naar mail @ hetresort . nl, t.a.v. Ellen de Haan o.v.v. vacature co-directeur.

HET RESORT IS supported by:

Mondriaan Fund, Gemeente Groningen